TAUKAH ANDA..???? INILAH BEBERAPA NAMA ANAK YANG """ DI SUKAI JIN """ AWAS...!!!!Dalam program TV Tanyalah Ustaz, di TV9, Ustaz Sharhan Shafie seseorang pengamal perubatan Islam menyebutkan beberapa nama tersebut adalah pada beberapa nama anak Jin serta disenangi JIN.Meskipun sebutan beberapa nama ini enak didengar serta maknanya elok, menurut pengalaman beliau yang banyak mengubat pesakit-pesakit terkait sihir serta masalah makhluk halus, beberapa nama ini bisa menghadirkan penyakit misteri pada seorang yang memakai nya.

Eloklah TIDAK mengambil beberapa nama berikut ini untuk diberi nama pada anak-anak anda semuanya#Balqis
 #Qistina/Kistina
 #Najwa
 #Zaquan/Zakuan
 #Batrisya
 #Erisya


#@#Peringatan dari pada


Ustaz Sharhan Shafie, pada mereka yang memiliki beberapa nama seperti diatas TIDAK perlu menukar nama, namun cukup dengan menukar nama panggilan.

#@#Sebagai contoh, nama NUR NAJWA. Bila sebelumnya ini nama panggilan yaitu Najwa, elok ditukar pada Nur saja.

#@#Namun, sebenarnya semua jenis penyakit sama ada sakit umum atau misteri, semua datang dari Allah SWT. Tidak dari nama seorang, semua ketentuan-Nya...

#@#Cuma apa yang Ustaz Sharhan mahu berikan adalah, banyak kes pesakit yang datang untuk memperoleh rawatan, pesakit itu namanya sama dengan beberapa nama anak jin diatas.

#@#Sebab tersebut Ustaz Sharhan menasihatkan, elakkan berikan nama anak seperti nama anak yang senantiasa 'dipakai' jin.

P/S : : Walaupun begitu, tidaklah salah atau berdosa bila seumpamanya Anda Semuanya memakai nama itu...
Wallahu a'lam...

http://www.infosolusihebat.com/2016/03/taukah-anda-inilah-beberapa-nama-anak.html
close
==[ Klik disini 1X ] [ Close ]==